Per marcar diferència

Barrets per marcar la diferència

Sempre que veig algú que porta barret em desperta l’interès de qui s’amaga. Et fa mirar tot el conjunt de vestir per veure si hi ha coherència en la seva indumentària. Després ja vindrà la prova de foc quan senti la seva veu, però aquest és un altre relat.

El barret és capaç d’impregnar un toc especial, a vegades misteriós, i en moments desprèn nostàlgia, però si el sap escollir adequadament per a cada ocasió, li donarà un toc d’elegància i admiració per a qui l’observa.

Els complements de vestir són en realitat els accessoris que coronen la imatge d’una dona o d’un home. Si no fixis el que poden arribar a distingir la seva imatge quan duu un bon mocador de coll, un fulard, un rellotge o unes ulleres de sol, en un primer moment li poden semblar superflus però donen molta informació sobre qui els porta. El barret és d’aquells complements que es converteixen en protagonistes de tot el conjunt. Hi ha persones que els hi encanta els barrets, però per inseguretat o vergonya no s’atreveixen a dur-lo mai. Algunes fins i tot es compren el barret pensant que algun dia se’l posaran però el demà mai arriba.

Aquesta tardor el barret serà el complement per excel·lència. En podrà escollir de molts tipus però la tendència exposada en moltes botigues de roba són les boines que algunes li recordaran un estil clàssic francès. En podrà escollir de diferents colors (negre, bordeus, rosa, blanc) i amb diferents teixits, de llana, tricot o cuir. Li recomano que s’atreveixi a fer el pas i se’n provi alguna, la sorprendrà el resultat que pot aconseguir.

Tot i el que el barret és un dels complements difícils d’escollir perquè sigui coherent al seu estil personal, si no s’atreveix encara amb una boina, en un context informal pot utilitzar una bona gorra esportiva. Grans marques com Balenciaga proposen gorres en diferents textures. Un altre dels barrets senzills de dur és el de feltre. Un barret semirígid que té la característica per la copa lleugerament inclinada i per l’ala perimetral tova i bastant ampla. Normalment està envoltat per una cinta gruixuda. En anglès es coneix per Fédora. Li pot quedar molt bé portar-lo amb camises i texans. També li recomano que provi el Beanie, el gorro típic de llana, el que es posa quan fa molt fred, amb un look informal pot aconseguir un estil original. I no s’oblidi que a banda de ser un complement on l’estètica i juga un paper important la seva principal funció és protegir-lo del fred.

De tant en tant és bo fer-se un regal i aquest potser el seu capritx de tardor. Qui ho diu que no s’ho mereix?

Imatge extreta de: www.hm.com i www.zara.com