Necessita un canvi!

Necessites un canvi d'armari

Feia algunes setmanes que no omplia el paper blanc per suggerir-li, recomanar-li o aconsellar-li les millors possibilitats per tenir estil i elegància amb la seva roba. Li hauria de dir que aprofiti aquests dies per fer un canvi de fons d’armari. Que ja ha arribat el mes de maig i necessitarà roba més lleugera perquè a poc a poc anirà arribant la calor. Encara que tardi una miqueta no ho dubti que arribarà… Potser, tot seguit, pensarà que tinc raó, però no en té gens de ganes perquè això comporta feina! Vol dir que haurà d’anar al subterrani, al garatge o a les golfes a buscar les caixes que diuen “roba d’estiu” i mirar peça per peça per recordar el que té. En alguns moments li podrà semblar que es troba a dins la pel·lícula de Harold Ramis amb Bill Murray i l’Andie Mac Dowell “Atrapats en el temps!” Tot es repeteix, repeteix, repeteix… i encara no li ve de gust fer un canvi de roba! L’entenc i no li penso dir més. Ja fa temps que ens coneixem i ja sap que li caldria fer el canvi de roba.

Aquesta vegada li proposo un altre exercici. No vagi a buscar les caixes de la roba d’estiu, encara. Agafis una tarda lliure i vagi a recórrer botigues, només dues o tres, les que més li agradin. Miri, toqui les peces, i emprovis roba.Si pot escollir una tarda entre setmana, millor no trobarà tanta gent. Agafi models que li agradaria dur però que no s’atreveix. Faci-ho, cregui’m! Emmirallis, si sí miris,… i provis la roba que li senti més de gust, no dubti a l’hora de fer-ho i observi les tendències d’aquesta primavera…

Li dono algunes pistes: per a dones hi trobarà molts dissenys elaborats amb material com el plàstic i teixits impermeables com anoracs, impermeables de xarol o parques. I quin és el color? Doncs indiscutiblement és el groc, un dels clars guanyadors per aquesta primavera. És el color del sol, de l’optimisme, de l’energia, de la passió. És un color que té dos punts contraposats. Li pot agradar molt o tot el contrari, no hi creurà gens. També com havia anunciat en el seu moment Pantone el color d’aquest 2018 és l’ultra violeta (color enigmàtic i en alguns moments ens pot semblar desafiant) i si en vol buscar un altre que té tendència, miri’s el color verd.

Una vegada a dins la botiga fixi’s amb els vestits jaqueta. És una tendència que continua de la tardor però en podrà veure amb estampats de quadres o cromàtics per aquesta primavera adaptant-los amb el pantaló curt. També té les tendències hipster: bermudes, polos i camises amb màniga curta amb un look informal però com diem aquí a la Garrotxa, arreglat. Continuen els estampats de tots tipus: quadres, rombes, figures geomètriques, flors… No s’oblidi de la roba texana, amb una bona camisa blanca donarà el teu toc. Pantaló o faldilla texana són bones opcions… Per a homes, continua el pantaló recta, un tall de pantaló que figurarà a molts aparadors aquesta primavera i veurà que té molts colors per escollir. El vestit de sastre també és una tendència, alliberant els més rígids i donant un toc d’informalitat creant models dels anys vuitanta. També l’estampat de ratlles figuren en el seu fons d’armari, en veurà de molts tipus i un color que trobarà per aquesta temporada és el blanc, per alguns homes difícil de dur però els que no s’han posat mai un pantaló blanc facin la prova, perquè potser els sorprendrà el resultat.

Una vegada s’hagi regalat aquesta tarda de compres i hagi tornat a provar-se la roba a casa, vagi a buscar la temible caixa que diu “roba d’estiu”, posi-la a sobre el llit… se sorprendrà que amb gairebé un any, tenim canvis i algunes de les peces de l’any passat ja no li acaben d’agradar, altres li porten records que no es poden dir i la resta les guardarà per si un cas. Però ningú li haurà privat de regalar-se una tarda només per reafirmar-se que encara s’estima.

Imatge extretes de: www.zara.es