El toc de distinció

Plomes estilogràfiques Montblanc

Visitant l’exposició d’un amic vaig veure que part dels seus quadres exposats els convertia en postals que el mes de desembre, amb la lletra manuscrita, et desitjava un bon Nadal. Ara diem que no tenim temps, però que hi hagi algú que s’assegui a l’escriptori, amb la llum tènue, pensant una frase exclusivament per a tu per dir-te continuo sent aquí i et segueixo estimant, no em digui que no li agrada.

Aquestes notes manuscrites desitjant-te un bon estiu, un bon Nadal o un feliç aniversari no deixen de ser petites joies que et fan recordar en nostàlgia les primeres cartes o postals que rebies dels teus veïns quan anaven a Mallorca a passar l’estiu o les teves  primeres cartes d’amor secretes.  Sempre em fixo amb quins tipus de bolígraf o amb quina estilogràfica estant escrites les notes manuscrites i les comparo en beure un bon vi, si la copa que has escollit no és l’adequada, el vi perd. Amb l’escriptura passa el mateix, mostres més del que ens podem arribar a imaginar, i si utilitzem una bona tinta, es nota. Ara, a l’era digital que ens mou més ràpid del que correm, ha canviat la manera de mostrar els desitjos i felicitacions, formem part d’un cercle íntim o d’amics que t’envien les mateixes postals digitals, però la carta, o la nota manuscrita, ens continua agradant perquè ens diu que encara som únics.

Sempre s’ha pensat que les plomes estilogràfiques són reservades per als homes, i no és així. Mai no he acabat de comprendre perquè hi ha estilogràfiques per homes i per a dones. Aquestes plomes són joies que et donen un toc de distinció en el conjunt de la teva vestimenta. Tot i que haurà de ser coherent alhora d’utilitzar-la. Algunes tenen un gran valor sentimental, potser era de la nostra àvia, dels pares o potser l’hem utilitzat per signar els esdeveniments més importants de la nostra vida. No té la sensació que si signa amb una estilogràfica la firma perdura molt més temps? Avui hi ha moltes persones que utilitzen un bon bolígraf per a cada dia i en canvi treuen la estilogràfica per a les grans ocasions.

Fins gairebé els anys 60 va ser una aliada a totes les butxaques, però la simplicitat del bolígraf, el seu cost i la seguretat de no tacar-te de seguida va ser substituïda. Però sempre he cregut que quan es parla d’algú que és elegant, en un dels seus calaixos o butxaques hi ha una estilogràfica. Com el rellotge que és una joia intransferible, només la fem servir nosaltres per seguir reivindicant amb el nostre traç que encara som únics.

Imatge extreta de: MONTBLANC